Jeroen Brouwers

Jeroen Brouwers

Jeroen Brouwers (Batavia, 30 april 1940) is journalist, schrijver en essayist. Hij is een oeuvreschrijver, zijn werk vormt in feite één omvangrijk verhaal. Brouwers heeft vele literaire prijzen gewonnen. Eind 2015 won hij de ECI Literatuurprijs voor zijn roman Het hout.

 

Tessa Leuwsha

Tessa Leuwsha

Tessa Leuwsha (Amsterdam, 1 november 1967) woont sinds 1996 in Suriname. Ze is schrijfster en werkte als freelance journalist, zo schreef ze voor verschillende media artikelen, columns en boekrecensies. Voor haar in 2015 verschenen roman Fansi’s stilte ontving Leuwsha de Caribische nominatie voor De Inktaap.

Connie Palmen

Connie Palmen

Connie Palmen (Sint Odiliënberg, 25 november 1955) is schrijfster, neerlandica en filosofe. In 1999 schreef zij het Boekenweekgeschenk. Ze heeft verschillende romans op haar naam staan, waarin filosofische ideeën vaak een rol spelen. In 2016 won ze met haar roman Jij zegt het de Libris Literatuur Prijs. 

 

Hagar Peeters

Hagar Peeters

Hagar Peeters (Amsterdam, 12 mei 1972) brak in 1997 door als rapdichter. Ze werd door Nederlandse en Vlaamse scholieren in 2005 uitgeroepen tot Jeugddichter des Vaderlands en ik 2009 stond ze op de shortlist voor de Dichter des Vaderlands-verkiezing. In 2015 verscheen haar debuutroman Malva, waarmee ze in 2016 de Fintro Literatuurprijs won.

Meld je aanMeld je aan

Altijd op de hoogte blijven over De Inktaap? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief!

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer