Hagar Peeters

Hagar Peeters

Hagar Peeters (1972) studeerde Cultuurgeschiedenis en Algemene Letteren aan de Universiteit van Utrecht en was redacteur bij het Historisch Nieuwsblad. 

Haar performance op het Double Talk-festival in 1997 bleek voor haar de doorbraak: ze werd gevraagd om op te treden bij De Nacht van de Poëzie en Crossing Border nog voor zij debuteerde. Haar debuut Genoeg gedicht over de liefde vandaag kwam twee jaar later uit in 1999. Daarna publiceerde ze Gerrit de stotteraar. Biografie van een boef (2001), waarvoor zij de Nationale Scriptieprijs 2001 van Het Parool kreeg. In 2003 verscheen bij De Bezige Bij haar tweede dichtbundel Koffers zeelucht, die werd bekroond met de Jo Peters Poëzieprijs en de J.C. Bloemprijs. In het najaar van 2008 verscheen de bundel Loper van licht. Voor de dichtbundel Wasdom (januari 2011) verzamelde Hagar Peeters haar meest recente poëzie, gecombineerd met een selectie gedichten die ze vóór haar twintigste schreef.

Haar debuutroman Malva werd bekroond met de Fintro Literatuurprijs 2016. Deze winst leverde haar de nominatie op voor De Inktaap 2017.

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte blijven over De Inktaap? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief!

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek