Organisatie

De Inktaap is een initiatief van de Nederlandse Taalunie, CANON Cultuurcel van het departement Onderwijs en het departement Cultuur van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en Stichting Lezen Nederland. De productie wordt verzorgd door: Villanella (Antwerpen), Passionate Bulkboek (Rotterdam) en de Nederlandse Taalunie (Suriname en Curaçao). 

Villanella

Villanella is een kunsthuis voor kinderen en jongeren en is al tien jaar de schakel tussen jong publiek en kunst. Het hele jaar door is Villanella op tournee door Vlaanderen met theater, dans, Kunstbende en De Nachten. Villanella is jong talent met een blik op de wereld.

Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek is dé landelijke organisatie op het gebied van Nederlandse letteren en jongeren. Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten met als doel jongeren te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder.

De Nederlandse Taalunie

De Nederlandse Taalunie is een beleidsorganisatie waarin Nederland, België, Suriname en Curaçao samenwerken op het gebied van de Nederlandse taal, onderwijs en letteren. De Nederlandse Taalunie reikt mensen en maatschappelijke sectoren middelen aan, zodat ze het Nederlands op een doeltreffende manier kunnen gebruiken en ze kansrijker zijn.

Stichting Lezen

Stichting Lezen is het kennis- en expertisecentrum voor leesbevordering en literatuureducatie. De stichting zet zich in voor het verbeteren van het leesklimaat en de leescultuur, als onderdeel van het algemene lees- en literatuurbeleid van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap.

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte blijven over De Inktaap? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief!

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer