De Inktaap 2016

Met de zomervakantie in zicht, zijn wij druk bezig met de voorbereidingen voor een gloednieuwe editie van De Inktaap. De nominaties zijn bekend, de boeken liggen klaar om gelezen te worden en het lesmateriaal is in de maak. Voor de nieuwe editie van De Inktaap zijn een paar veranderingen doorgevoerd om het project nog beter aan te laten sluiten op het reguliere lesprogramma op school. 

De Inktaap 2016

Komend jaar maken we onderscheid tussen de kernelementen van De Inktaap (het lezen van de boeken, met elkaar in discussie gaan en de boeken beoordelen, en het bekronen van de winnaar) en optionele onderdelen zoals de slotdebatten, wedstrijden en blogs. Zo kan iedere jury kiezen welke extra activiteiten passen in hun programma. Natuurlijk bieden de optionele onderdelen wel verdieping en maken ze deelname aan De Inktaap extra leuk.  

Om juryleden met een vol lesprogramma tegemoet te komen, is daarnaast voor de komende editie de leesperiode verlengd: per 1 september 2015 zijn de e-boeken en de lesmodule al beschikbaar voor alle juryleden en begeleiders. De deadline voor eindscores/juryrapporten is verplaatst naar 1 maart 2016. Twee weken later volgt de feestelijke slotdag van De Inktaap op 14 maart 2016 in De Doelen te Rotterdam. Hierdoor hebben de juryleden zes maanden de tijd om de genomineerde titels te lezen.

De genomineerden voor De Inktaap 2016: 
Vervoering van Shantie Singh - De Geus (Caribische nominatie) 
Oorlog en terpentijn van Stefan Hertmans - De Bezige Bij (AKO Literatuurprijs 2014) 
- Orgelman van Mark Schaevers - De Bezige Bij (Gouden Boekenuil 2015) 
Ik kom terug van Adriaan van Dis - Atlas Contact (Libris Literatuur Prijs 2015) 


Achtergrond informatie

De Inktaap is dé literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied, waarbij leerlingen uit Nederland, Vlaanderen, Suriname en Curaçao worden geconfronteerd met de keuze van de jury’s van de ECI Literatuurprijs, de Gouden Boekenuil, de Libris Literatuur Prijs én de nominatie uit het Nederlandstalige deel van de Cariben. Uit deze vier boeken kiezen de jongeren vervolgens hun winnaar die De Inktaap wint.

 

Schrijf je hier in!

Graag zien we jullie bij de vernieuwde editie!

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte blijven over De Inktaap? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief!

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer